Kdy a kde lidé poprvé popíjeli alkohol, se už asi nikdy nedozvíme. Podle řady vědců ale oním nejstarším alkoholickým nápojem nebylo pivo ani víno, ale nejspíš tekutina vyrobená kvašením medu a ovoce. "Dříve se medoviny pilo hodně a vypadala úplně jinak, tu dnešní byste asi celý večer popíjet nemohli," říká Jaroslav Lstibůrek, jenž si na výrobě medoviny a medového vína založil živnost.
Jeho podnik najdete v horní části vesnice Pasečnice na Domažlicku. Poté, co projedete kolem školky, je to poslední dům po pravé straně. Nečekejte žádné velké značení, ceduli upozorňující na výrobu medového vína objevíte až u vchodových dveří přístupných ze zahrady. Jediným poznávacím znamením jsou tak úly rozestavěné pár metrů od domu.
Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.