Kdybyste na přelomu 19. a 20. století chtěli navštívit místo, kde se rodí parfémy, přivítal by vás s největší pravděpodobností muž v bílém plášti a ukázal vám své 'parfémové varhany'. Tedy speciální stůl - stojan s policemi rozmístěnými do výšky a do půlkruhu, na němž váží ingredience. Formulky neboli parfémové recepty zapisuje v litrech, decilitrech, centilitrech a kapkách, někdy ve špetkách. Jeho pracovním nádobím jsou lékovky, pohárky a kapátka. A výrobní produkty? Pryskyřice v absolutní formě, éterické oleje či nálevy - vše jako výsledek fyzikální reakce s rostlinami a s chemickými substancemi..."

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se