Podle dotazníkového šetření ÚZEI, Ústavu zemědělské ekonomiky a informací, uskutečněného mezi místními potravinářskými podniky celých sedmdesát pět procent subjektů v odvětví považuje pořízení nových technologií (ne nutně IS) pouze za významný, ale nikoli klíčový faktor.

Zato cenu agrární suroviny bere jako klíčovou sedmdesát procent podniků, její kvalitu uznala za klíčovou jenom třetina respondentů a za významný faktor ji považují celé dvě třetiny podniků. Kvalita podle této studie není tedy rozhodujícím faktorem posílení konkurenceschopnosti v tomto odvětví.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se