Pivovar v Nošovicích stále hledá cesty, jak ušetřit přírodní zdroje i energii. Během posledních pěti let snížil spotřebu pitné vody o více než milion hektolitrů ročně. I díky tomu patří Radegast k pivovarům s nejnižší spotřebou vody na jeden hektolitr vyrobeného piva v Evropě - pod tři hektolitry vody na jeden hektolitr stočeného piva. "Voda je při výrobě piva velice důležitá. Provedená úsporná opatření primárně směřovala k optimalizaci doprovodných technologických postupů, efektivnějšímu využívání chladicí vody a vyššímu využití recyklace," vysvětluje vodohospodář pivovaru Jiří Toman.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se