V mém oblíbeném pořadu "Ano, šéfe!" (ostatně koho ve vedoucím postavení by pořad s takto výstižným názvem neokouzlil) mne výjimečně nezaujaly výkony skvělého či naopak příšerného kulinářství, ale scéna s poselstvím pro každého manažera. Základní rámec dílu přitom na žádnou velkou filozofii nevypadal: malý hotel v nevelkém městě, dva kuchaři zásobující jednak hotelovou restauraci a jednak závodní jídelnu blízké fabričky. Před zraky majitele a provozního zaútočil Pohlreich na kuchaře zásadní otázkou: "Řekni mi jeden větší cíl, proč tu práci děláš." Jeden ze dvou kuchařů měl jasnou odpověď: "Uvařit závodku do fabriky. Majitel chce uvařit 150, 250 porcí do termosu a vyvézt to. To bude kšeft pro nás." A druhý ze dvou kuchařů kontruje: "To je blbost, protože ta závodka vydělá úplné (...) minimum."

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se