V mém oblíbeném pořadu "Ano, šéfe!" (ostatně koho ve vedoucím postavení by pořad s takto výstižným názvem neokouzlil) mne výjimečně nezaujaly výkony skvělého či naopak příšerného kulinářství, ale scéna s poselstvím pro každého manažera. Základní rámec dílu přitom na žádnou velkou filozofii nevypadal: malý hotel v nevelkém městě, dva kuchaři zásobující jednak hotelovou restauraci a jednak závodní jídelnu blízké fabričky. Před zraky majitele a provozního zaútočil Pohlreich na kuchaře zásadní otázkou: "Řekni mi jeden větší cíl, proč tu práci děláš." Jeden ze dvou kuchařů měl jasnou odpověď: "Uvařit závodku do fabriky. Majitel chce uvařit 150, 250 porcí do termosu a vyvézt to. To bude kšeft pro nás." A druhý ze dvou kuchařů kontruje: "To je blbost, protože ta závodka vydělá úplné (...) minimum."
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.