Kuchyně Jana Punčocháře je jemná, s akcentem na původ suroviny a poctivá ve své jednoduchosti. Část surovin jezdí šéfkuchař pravidelně nakupovat do Francie.

Jeho kuchařská kariéra začala ve Švýcarsku v restauraci na předměstí Bernu. Získal zde praxi nejen ve zpracování masa, ale rovněž v tom, jak si dobře zorganizovat práci. "Když jsem přišel do Bernu, neuměl jsem vůbec pracovat s vnitřnostmi. Tam jsem najednou zjistil, že dršťky nebo telecí hlava mohou být něčím mimořádně lahodným," vzpomíná šéfkuchař. Jeho profesní život však nejvíc ovlivnila brasserie s poctivou francouzskou nabídkou. "Majitel restaurace Heberlis v Bernu miloval francouzskou kuchyni a byl tím nejlepším učitelem," říká šéfkuchař.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se