Právě omáčka je to, co dá jídlu charakter, zdůrazňuje Pavel Mareš starou pravdu. "U omáčky se také nejvíc projeví individualita kuchaře, každý ji udělá trochu jinak. A zatímco mnoho dalších věcí dnes v kuchyni zastane moderní technologie, omáčku musí kuchař připravit sám a dochucovat tak, aby vhodně propojila chuť masa a přílohy," říká. Tak trochu "jinou" omáčkou je i petrželová pěna s jednoduchou přípravou a nečekaným efektem.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se