Ragú se původně podávalo jako předkrm, o čemž svědčí i jeho název, který pochází ze staré francouzštiny - sloveso "ragouter" lze do češtiny přeložit jako povzbudit či nadchnout chuť.
Dnes je ragú díky své jednoduché přípravě a téměř nekonečné variabilitě vyhledávaným hlavním chodem. Lze ho připravit ze všech druhů masa, dokonce také z vnitřností. Velkou oblibu si v posledních letech získalo zeleninové a houbové ragú. K tmavému masu lze do ragú přidat kromě vína také povidla, ke zvěřině ovoce, jalovec nebo sýr. Ve Švýcarsku se můžeme setkat s telecím ragú na másle, zpěněné cibulce a víně. V severských zemích naopak vaří ragú především z krůtího masa ve smetaně na bylinkách.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.