Ragú se původně podávalo jako předkrm, o čemž svědčí i jeho název, který pochází ze staré francouzštiny - sloveso "ragouter" lze do češtiny přeložit jako povzbudit či nadchnout chuť.

Dnes je ragú díky své jednoduché přípravě a téměř nekonečné variabilitě vyhledávaným hlavním chodem. Lze ho připravit ze všech druhů masa, dokonce také z vnitřností. Velkou oblibu si v posledních letech získalo zeleninové a houbové ragú. K tmavému masu lze do ragú přidat kromě vína také povidla, ke zvěřině ovoce, jalovec nebo sýr. Ve Švýcarsku se můžeme setkat s telecím ragú na másle, zpěněné cibulce a víně. V severských zemích naopak vaří ragú především z krůtího masa ve smetaně na bylinkách.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se