Syrová hovězí svíčková. Jednou na tenoučké plátky, podruhé jen tak naškrabaná. Dvě rozdílné konzistence, a co to udělá! Jiná vůně, struktura, jiný zážitek... Přitom suroviny, které kuchař použije, nejsou zase až tak rozdílné.

Za vším hledej ženu

Jak praví už trochu ošumělá legenda, maso na tatarák naklepávali pod koňskými sedly už tatarští nájezdníci - a odtud tedy jeho název. Po kom byla pojmenována jeho plátková varianta? Hledejme mnohem fajnovější inspiraci, současnější příběh, a navíc ženu. Hraběnku Amalii Nani Mocenigo.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se