Tolik tuňáků servírovaných v amerických restauracích ve skutečnosti není tuňáky. Tvrdí to alespoň nezisková organizace Oceana na základě vzorků z 1215 prodejních míst v USA. Běžně jsou za tuňáky vydávány lacinější ryby, a to především v sushi restauracích, které podle Oceany falšovaly tohoto mořského živočicha dokonce v alarmujících 74 procentech případů.


Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist