Tolik tuňáků servírovaných v amerických restauracích ve skutečnosti není tuňáky. Tvrdí to alespoň nezisková organizace Oceana na základě vzorků z 1215 prodejních míst v USA. Běžně jsou za tuňáky vydávány lacinější ryby, a to především v sushi restauracích, které podle Oceany falšovaly tohoto mořského živočicha dokonce v alarmujících 74 procentech případů.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist