Skutečně jsou vaše restaurace plně nekuřácké?

Naše interiéry jsou kompletně nekuřácké, kouří se pouze v otevřené části. Na tom trváme ve všech našich provozovnách.

Nekuřácký provoz jsme zavedli během rekonstrukce, a jelikož přinesl velmi pozitivní zkušenosti, už jsme u něj zůstali.

Takže to neodradilo hosty, jak se mnohdy tvrdí?

Návštěvnost nám neklesla, z části přišli i noví hosté. Lidé z kanceláří a vyššího vedení. Ti si nekuřácký provoz pochvalují nejvíce. Změnu však uvítali i ostatní návštěvníci.

Lidé, kteří v dnešní době do restaurace míří za kvalitní gastronomií, nekuřácké prostory vítají. A jsou mezi nimi také kuřáci, kteří si po večeři dojdou zapálit ven. Máme v zásadě jen pozitivní ohlasy.

Na čem si ve svých restauracích zakládáte?

Provozujeme síť restaurací, přičemž dvě z nich jsou tady na Smíchově. Plzeňský restaurant Anděl, ve které právě sedíme, a za rohem je restaurace Kozlovna Lidická.

Jak už názvy napovídají, čepujeme kvalitní české pivo z Plzně. Zde je základem poctivá tanková Plzeň, v Lidické pak Kozel. Ostatní piva z produkce plzeňských pivovarů jsou pak součástí doplňkového sortimentu.

Stavíme také na kvalitní gastronomii připravované z čerstvých, převážně tuzemských surovin. Na Barrandově máme centrální kuchyni, kde probíhají některé přípravné práce včetně bourání masa, vaření knedlíků, přípravy domácích dezertů.

Omáčky vaříme původními metodami tak, jak se mají dělat. Jídla připravujeme moderními postupy, metodou sous-vide (suví), tedy vařením ve vakuovaných plastových sáčcích, při nižší teplotě a po delší dobu, než je obvyklé. Na tom si zakládáme. Na tom a na surovinách od tuzemských dodavatelů. To platí také o vínech.

Neméně důležité je příjemné prostředí. Proto jsme v létě přistavěli krytou zahrádku, která přináší vyšší úroveň i pro pracovní schůzky. Důraz klademe také na kvalitní, dobře vyškolený personál, kterému můžeme nabídnout silné zázemí.

Ondřej Koubek

Ondřej Koubek