Čokoláda je vlastně jen jiné slovo pro radost. Hry a experimenty s čokoládou mléčnou, hořkou, bílou, horkou i dobře vychlazenou jsou potěšením jak pro samotnou tvůrkyni, tak i pro všechny, kdo od Terezy již něco ochutnali.

Nejlépe u Terezy Navrátilové zachutnají čokoládové lanýže, které lahodí všem smyslům. Slovo konzumují se do tohoto kontextu naprosto nehodí. Proč? Zohlednit je nutné sympaticky drobný rozměr originálních bonbonů i to, že se dá pořídit i jediný čokokousek, takový čokoládový šperk svého druhu. A ten může být třeba dekorován jedlou perličkou nebo ozdoben ve zlatých a stříbřitých tónech.

Terezu zastihnete nejčastěji v Brně, ale také se s velkou chutí účastní mnoha pop-up akcí, jako jsou farmářské trhy, mimořádné noční provozy (např. červnová Minská Open), Restaurant Day a speciální festivaly (např. Bonjour, Brno). Pořádá vlastní ochutnávky (Mlsání u Terezy) i dílny pro ty, kdo touží vyzkoušet si, jak náročná, a přesto dokonale zábavná je práce s kvalitní čokoládou.

Do čokolády byla zamilovaná už odmala, ale jako svou profesi si ruční výrobu čokolanýžů vybrala až v rámci mateřské dovolené. Jednoznačně se rozhodla, že mottem jejího podnikání bude vysoká kvalita. Základem každého lanýže je exkluzivní belgická čokoláda a spousta invence. Tereza nepřestává hledat nové cesty a baví ji hrát si s příchutěmi, kombinovat ingredience, obměňovat tvary a design. Velmi ráda vytváří lanýže na základě individuálních požadavků klientů. Má radost, když nejen splní konkrétní zadání, ale když svým zákazníkům nabízí ještě další možné varianty a kompozice. Tak to bylo i s použitím čokoládových lízátek v roli jmenovek pro hosty u svatební tabule.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se