Venku se čepýří páv, kolem plotu se líně protahuje kočka, uvnitř Pivovaru Kocour se ale čile pracuje. V restauraci obsluhují servírky německé turisty, kterých přijel celý autobus, a v další části budovy dělníci staví sál. "Vejde se sem asi 300 lidí. Do konce roku bychom to chtěli mít hotové," říká Josef Šusta, spoluzakladatel a šéf Pivovaru Kocour, na místě, kde právě rachotí vrtačky a práší se ze všech koutů.

Minipivovaru ve Varnsdorfu takový prostor, třeba pro pořádání velkých svateb, zatím chyběl. Když před 11 lety Šusta spolu s kamarády pivovar zakládal, měl jen malou degustační místnost, kam se stěží vešlo 30 lidí. "Jenže pořád chodili další, tak jsme vybudovali restauraci a neustále ji zvětšovali. Pak jsme udělali ubytování ve vagonech a loni otevřeli hotel," popisuje Šusta.

Zbývá vám ještě 90 % článku

Co se dočtete dál

  • Jak přitáhnout turisty do pivovaru na konci světa? Jaký měl loni Kocour obrat? Kdo byla první sládková Pivovaru Kocour?
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se