Z jednoho kilogramu jídla připraveného ve veřejných jídelnách včetně restaurací rychlého občerstvení skončí v koši více než sto gramů. Na čtvrteční konferenci věnované plýtvání potravinami ve veřejném stravování to uvedli výzkumníci z Technologického centra Akademie věd ČR. Prezentovali závěry loňského terénního průzkumu. Jen v Česku se podle badatelů v těchto podnicích vyhodí ročně téměř 30 tisíc tun potravin. Rozhodně ale nepatří k největším původcům potravinového odpadu. Velké ztráty jsou i v domácnostech.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se