Palačinky Monaco

(asi 8 kusů - 4 porce)
2 vejce, 4 dcl mléka, špetka soli, 20 dkg polohrubé mouky, tuk na smažení, kompotované loupané broskve (820 g), několik lžic brandy, smetana ke šlehání, 1 lžíce moučkového cukru, strouhaná čokoláda.
Vejce, mléko a sůl rozšleháme, postupně přidáváme polohrubou mouku a vyšleháme na hladké těsto. Po krátkém odpočinutí z těsta usmažíme na tuku do zlatova po obou stranách palačinky. Kompotované loupané broskve nakrájíme na úhledné měsíčky a ve vlastní šťávě na mírně teplém vařiči prohřejeme. Nevaříme! Polovinu každé palačinky poklademe teplými broskvemi, pokapeme brandy a přehneme. Přendáme na talíře, ozdobíme ušlehanou a oslazenou šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou. Ihned podáváme.

Věra Lochmanová

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist