Vepřová minutka

Vepřové nebo kuřecí řízky, 2 vejce, 1 lžička soli, pepř, maggi, 1 lžíce hořčice, sladká paprika, worcestrová omáčka, 1 lžíce solamylu, 4 - 6 prolisovaných stroužků česneku (podle chuti).
Naklepané vepřové nebo kuřecí řízky naložíme na 24 hodin do nálevu. Ten připravíme z 2 čerstvých vajec, 1 lžičky soli, pepře, maggi, worcestrové omáčky, 1 lžíce solamylu a stroužků česneku.
Poté řízky smažíme na oleji jako minutku.
Je však rovněž možné řízky obalit.
Podáváme s bramborovou kaší, hranolky nebo bramborami.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist