Jste milovníky biopotravin, a přitom si neumíte odříct neřesti jako alkohol, tučná jídla nebo dokonce cigarety? I tenhle "bioparadox" už zelený byznys umí vyřešit. Biopivo i biovíno už proniká ze západní Evropy do Česka. Nápoje jsou ze sladu, chmele nebo vinné révy, které nepoznaly chemické ošetřování. Němečtí sousedé už vymysleli i biowursty.
Například na prestižním agrosalonu Grüne Woche, který se chystá příští měsíc v Berlíně, patří opékané biowursty už k tradiční nabídce. Klobásky pocházejí z masa zvířat, chovaných na ekofarmách. V biowurstech také nesmí být konzervační látky nebo barviva, běžné v konvenčních potravinách. A Američané, u nichž jsou s bioprodukty nejdál, přišli dokonce i s biocigaretou. Značka American Spirit má být vyrobena z ekologicky pěstovaného tabáku a není parfémovaná.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist