Jste milovníky biopotravin, a přitom si neumíte odříct neřesti jako alkohol, tučná jídla nebo dokonce cigarety? I tenhle "bioparadox" už zelený byznys umí vyřešit. Biopivo i biovíno už proniká ze západní Evropy do Česka. Nápoje jsou ze sladu, chmele nebo vinné révy, které nepoznaly chemické ošetřování. Němečtí sousedé už vymysleli i biowursty.

Například na prestižním agrosalonu Grüne Woche, který se chystá příští měsíc v Berlíně, patří opékané biowursty už k tradiční nabídce. Klobásky pocházejí z masa zvířat, chovaných na ekofarmách. V biowurstech také nesmí být konzervační látky nebo barviva, běžné v konvenčních potravinách. A Američané, u nichž jsou s bioprodukty nejdál, přišli dokonce i s biocigaretou. Značka American Spirit má být vyrobena z ekologicky pěstovaného tabáku a není parfémovaná.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist