Michelinskou hvězdou ověnčený šéfkuchař restaurace Allegro hotelu Four Seasons Andrea Accordi odchází do ruského Petrohradu. Accordi tam povede tři restaurace a už teď ví, že se bude muset naučit vařit tamní jídla, protože si na ně Rusové potrpí.

HN: V říjnu odjíždíte do Petrohradu, kde máte otevřít novou hotelovou restauraci. Připravujete se nějak speciálně na ruské zákazníky?

My máme v Česku hodně ruských zákazníků, takže zhruba vím, co Rusové od jídla očekávají. Mají jiné chutě než Češi, ale hlavně jinou mentalitu a kulturu. Rus jinak jí a dá se říci, že je velmi náročný strávník. Hodně cestují a znají italskou kuchyni. Navíc je v Petrohradě několik vynikajících italských restaurací. Moje štěstí je, že tam budu mít za sebou špičkový hotel a doufám, že přinesu vysokou kvalitu, tak abych lidi nezklamal. Překvapit ale bude hodně těžké.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se