Michelinskou hvězdou ověnčený šéfkuchař restaurace Allegro hotelu Four Seasons Andrea Accordi odchází do ruského Petrohradu. Accordi tam povede tři restaurace a už teď ví, že se bude muset naučit vařit tamní jídla, protože si na ně Rusové potrpí.
HN: V říjnu odjíždíte do Petrohradu, kde máte otevřít novou hotelovou restauraci. Připravujete se nějak speciálně na ruské zákazníky?
My máme v Česku hodně ruských zákazníků, takže zhruba vím, co Rusové od jídla očekávají. Mají jiné chutě než Češi, ale hlavně jinou mentalitu a kulturu. Rus jinak jí a dá se říci, že je velmi náročný strávník. Hodně cestují a znají italskou kuchyni. Navíc je v Petrohradě několik vynikajících italských restaurací. Moje štěstí je, že tam budu mít za sebou špičkový hotel a doufám, že přinesu vysokou kvalitu, tak abych lidi nezklamal. Překvapit ale bude hodně těžké.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.