Francouzský výraz mangetout, tedy "sněz vše", se používá v angličtině pro takový hrášek, který se jí celý - tedy s luskem. Nejčastěji se vztahuje k rostlině, jež se v češtině nazývá hrách cukrový. Právě začíná období, kdy se lusky z popínavých oddenků sklízí.
Lusky hrachu cukrového mají jasně zelenou barvu, dorůstají velikosti do desíti centimetrů a jsou velmi šťavnaté a křehké. Drobná semínka uvnitř jsou jemná a výrazně sladká. Ideálně se proto hodí pro přímou konzumaci anebo k rychlým, několikaminutovým úpravám. Když je omyjete, stačí seříznout špičky lusků a odstranit vlas po jeho straně, který bývá maličko dřevnatý.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Nově všechny články v audioverzi