Kompletních zahradních kuchyní se v Praze a okolí prodává a staví stále více. Příprava jídla venku a jeho následná konzumace je pro lidi natolik lákává, že se nejeden nevyužitý zahradní kout proměňuje v kulinářské zázemí se vším všudy.
Velký zájem o zahradní kuchyně potvrzuje Tomáš Hrdina z firmy Hrdina Zahradní krby, která se stavění venkovních kuchyní z přírodních materiálů věnuje. "Lidé chtějí relaxovat, a proto si vytvářejí koutek, kde se jim to může podařit. Jen v Praze a okolí realizujeme ročně desítky venkovních kuchyní," tvrdí Hrdina. V Praze je podle něj největší zájem o takzvané multifunkční kuchyně. "Ty umožňují grilovat, ale zároveň si i ohřát guláš a nejlépe je tam mít ještě pec na pizzu," popisuje Hrdina. Vybavení venkovní kuchyně se ovšem meze nekladou. "Do kuchyní často instalujeme lednice i napevno zabudované systémy s pípou na pivo včetně celého chlazení," tvrdí Hrdina.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.