Před pár lety by žádného milovníka jídla nenapadlo vypravit se za gurmánskými zážitky na sever Evropy. Jedla se tam pizza, zkomoleniny francouzské kuchyně a divný, v krku škrábající chleba s uzenými sledi.

Dnes slavní šéfkuchaři z celého světa míří na studený sever na zkušenou. Otevření restaurace Aamann podávající ten škrábající chléb se loni v New Yorku stalo jednou z gurmetských událostí roku. Japonci si zvou dánské a švédské pekaře, aby je naučili péct tradiční severské sladkosti.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se