Scházíme se přesně v pravé poledne. Restaurace Bellevue na Smetanově nábřeží právě otevřela a zatím zeje prázdnotou. Šéf českého Westinghousu Pavel Janík vybírá stůl s výhledem na Pražský hrad. Usedá až po mně. Etiketu má v malíčku, je na něm znát, že podobných obědů absolvoval mnoho. Na mé otázky odpovídá stručně, váží každé slovo. Strohé zařízení luxusní restaurace a skoro neslyšně hrající hudba hranice mezi námi spíše upevňují, než bourají. Lehce napjatá atmosféra padá až ve chvíli, kdy nám pečlivě ustrojený číšník přináší jídlo. Ta změna je skoro hmatatelná. Z odměřeného profesionálního manažera se během pár minut stává přátelský muž, který bez zábran vypráví o tom, jak doma vaří českou klasiku a jak uplynulý víkend uspořádal výlet do hor pro své kamarády a děti. Skoro dokonalá ukázka toho, proč jsou pracovní obědy pro jednání tak oblíbené.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se