Každý, kdo ve středoškolských letech trávil prázdniny prodáváním zmrzliny nebo párků v rohlíku, má možná stále někde v šuplíku potravinářský průkaz. A kdyby se znovu rozhodl pro kariéru zmrzlináře, stačí z tohoto potvrzení o neinfekčnosti sfouknout prach a začít vyrábět. Potravinářský, oficiálně zdravotní průkaz má totiž neomezenou platnost.

Takový postup zvolila novinářka a kuchařka Hana Michopulu, když si v roce 2014 v Praze otevírala chlebíčkové bistro Sisters. "Potravinářský průkaz jsem měla už od mládí. Do teď vlastně přesně nevím, k čemu slouží," říká.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se