V peci už pomalu zlátnou a bobtnají chleby. Antonín Kokeš je pozoruje s očividnou radostí. "Vidíte, jak se krásně zvedají? Až je vyndají z pece, budou mít tak tvrdou kůrku, že se na ně dá zaklepat a chleba bude zvonit. Poté zase změkne," říká nadšeně majitel Antonínova pekařství a také hračkářství Albi. Člověku se přitom ani nechce uvěřit Kokešově tvrzení, že mu chybí energie k oživení nových nápadů.
"Na začátku musíte projektu fanaticky, až zaslepeně věřit. Když jsem lidem říkal, že budu péct, reagovali, vždyť to vůbec neumíš. Měli pravdu. Zvládnu jenom čaj, vajíčka a palačinky," vzpomíná Antonín Kokeš na moment, kdy se nadchl pro pekařinu a založil první Antonínovo pekařství na pražských Vinohradech. Od té doby uplynulo pět let. A přestože tvrdí, že si nyní dává oddych, v metropoli fungují už čtyři obchody s vlastním pečivem a další plánuje otevřít.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.