Dříve spotřebitelé nakupovali zejména trvanlivé biopotraviny, v poslední době však vidíme výrazný nárůst zájmu o čerstvé bioprodukty − hlavně mléčné výrobky, zeleninu a ovoce. Zatímco biomléka se u nás daří vyprodukovat dostatek, a poměrně velká část se dokonce vyváží k dalšímu zpracování, se zeleninou je to naopak. Tuzemské zeleniny v biokvalitě je velký nedostatek, může za to zejména náročná logistika. Biozelenina ze zahraničí je zase poměrně drahá. Tady je v rámci biotrhu velký prostor k rozvoji.

Zbývá vám ještě 80 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se