Pražské restaurace zažívaly zlaté časy, než opatření proti šíření koronaviru srazila jejich příjmy ze dne na den. Hostinské podniky mají zavřeno a vládní plány toto období patrně protáhnou na tři měsíce. Výdejová okénka spolu s rozvozem jídla podle spolumajitele gastroskupiny Together Davida Petříka zachraňují jeho firmě devět procent předešlého obratu, jenž se počítal v desítkách milionů korun za měsíc. Restauratér nevylučuje, že některý z deseti podniků skupiny, kam patří například asijská Sia či belgický Bruxx, v důsledku koronavirové krize skončí. "Připravíte se na sezonní výkyvy nebo recesi, ale ne na nulový obrat," říká Petřík.

Zbývá vám ještě 95 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se