Zmrzliny a nanuky Ben & Jerry’s, Carte d’Or, Magnum či Míša většinou čekají na své zákazníky v mrazácích, kde je teplota minus 18 stupňů Celsia a nižší. Nadnárodní koncern Unilever, který zmíněné značky vlastní, nyní zkoumá, zda budou tyto chlazené produkty stejně kvalitní i tehdy, pokud se v mrazáku zvýší teplota na minus 12 stupňů. Právě tím chce Unilever snížit své emise skleníkových plynů. Koncern doufá, že snaha o teplejší mrazáky povede ke změnám v celém odvětví. 

„Aktivně hledáme cestu, jak spolupracovat s partnery napříč zmrzlinovým byznysem i byznysem mražených potravin, aby se celý průmysl změnil. Díky tomu se zvýší pozitivní dopad,“ uvedl Matt Close, prezident pro zmrzlinové výrobky Unileveru. Koncern vlastní po celém světě více než tři miliony mrazáků v obchodech nebo stáncích. Emise z této techniky v maloobchodě dělají až 10 procent všech emisí skleníkových plynů Unileveru. 

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 70 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.