U okénka medárny u šilheřovického zámku nedaleko Ostravy stojí lidé frontu na medovou zmrzlinu i v listopadu. Když je hezky a místní i přespolní se jdou projít do rozlehlého zámeckého parku, zastaví se tu nejen na chladivou pochoutku, ale i další dobroty z medu.
V malém podniku se nebojí nabídnout ani neotřelé kombinace chutí, třeba medovou zmrzlinu s kopřivou nebo se zelím. "Medovo-zelnou zmrzlinu se špekem jsme vymysleli na zářijové zelné slavnosti v Oticích. Nebyla špatná, měla sladkokyselou a slanou chuť. Byl to gastromasakr," hodnotí poslední zajímavou kombinaci Robert Chlebiš.
Před pár lety opustil manažerskou pozici, vzdal se dobrého platu i cestování po Evropě a dal se na včelaření. Spolu s manželkou Kateřinou před rokem otevřeli vlastní výrobu z medu − medárnu Medoo, kde zaměstnávají lidi se zdravotním znevýhodněním. A nyní se snaží přežít situaci způsobenou pandemií koronaviru.
Hlubší smysl včelařství
Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.