RECEPT
Zajímavá večeře Salpicon
1/2 kg telecího masa, tuk na smažení, 15 dkg drůbežích jater, 25 dkg šunky, 15 dkg hlívy ústřičné, 10 dkg másla, 10 dkg směsi mrkve a brokolice, 1 lžíce hladké mouky, 3 žloutky, sůl, pepř, šťáva z 1/2 citrónu, 1 dcl bílého vína, 10 dkg parmezánu, 5 dkg strouhanky
Telecí maso uvaříme v osolené vodě. Na tuku osmahneme drůbeží játra, krájenou šunku a hlívu ústřičnou, popřípadě jiné houby.
V jiném kastrole osmažíme na části másla brokolici a mrkev, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem z masa, dobře rozmícháme a krátce povaříme.
Vařené maso nakrájíme na kostičky, vmícháme k játrům, šunce a houbám, přidáme žloutky a omáčku se zeleninou. Osolíme, opepříme, okyselíme šťávou z 1/2 citrónu a zalijeme bílým vínem. Směs dobře promícháme a rozdělíme do zapékacích lastur nebo menších misek. Posypeme strouhaným sýrem, přesátou strouhankou a mírně zalijeme rozpuštěným máslem.
Lastury urovnáme na plech a dáme na 10 minut zapéci do trouby. Jídlo doplníme salátem z čerstvé zeleniny (rajčata, paprika, čínské zelí) s olejovou zálivkou. Podáváme s bílým pečivem.
Věra Lochmanová
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist