RECEPT

Zajímavá večeře Salpicon

1/2 kg telecího masa, tuk na smažení, 15 dkg drůbežích jater, 25 dkg šunky, 15 dkg hlívy ústřičné, 10 dkg másla, 10 dkg směsi mrkve a brokolice, 1 lžíce hladké mouky, 3 žloutky, sůl, pepř, šťáva z 1/2 citrónu, 1 dcl bílého vína, 10 dkg parmezánu, 5 dkg strouhanky
Telecí maso uvaříme v osolené vodě. Na tuku osmahneme drůbeží játra, krájenou šunku a hlívu ústřičnou, popřípadě jiné houby.
V jiném kastrole osmažíme na části másla brokolici a mrkev, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem z masa, dobře rozmícháme a krátce povaříme.
Vařené maso nakrájíme na kostičky, vmícháme k játrům, šunce a houbám, přidáme žloutky a omáčku se zeleninou. Osolíme, opepříme, okyselíme šťávou z 1/2 citrónu a zalijeme bílým vínem. Směs dobře promícháme a rozdělíme do zapékacích lastur nebo menších misek. Posypeme strouhaným sýrem, přesátou strouhankou a mírně zalijeme rozpuštěným máslem.
Lastury urovnáme na plech a dáme na 10 minut zapéci do trouby. Jídlo doplníme salátem z čerstvé zeleniny (rajčata, paprika, čínské zelí) s olejovou zálivkou. Podáváme s bílým pečivem.

Věra Lochmanová

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist