Rýžové karbanátky s houbami
3 větší naběračky rýže, 5 dkg másla, 2 cibule, 1/2 kg hub, sůl, pepř, 1 vejce, kudrnatá petrželka, na obalení hladká mouka, vejce, strouhanka, tuk na smažení
Dobře propláchnutou rýži osolíme, přidáme oříšek másla, přelijeme 4 až 5 naběračkami vody a v troubě dusíme pod pokličkou 1/2 hodiny při nejvyšší teplotě.
Cibuli nakrájíme na jemno, na másle zesklovatíme, přidáme houby nakrájené na menší kousky, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Hotovou rýži necháme vychladnout, přendáme do misky, podle chuti dosolíme, přidáme dušené houby, jedno vejce, drobně nasekanou kudrnatou petrželku a dobře propracujeme.
Z takto připravené směsi tvarujeme karbanátky, obalujeme je v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a smažíme po obou stranách do zlatova.
Rýžové karbanátky s houbami podáváme se zeleninovým salátem.
Věra Lochmanová
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist