Husarská roláda
1,5 kg vepřové kýty, olej, sůl, pepř, 10 dkg slaniny, 1 větší cibule, 1/2 celeru, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 1 dcl červeného vína, citrónová šťáva
Na nádivku: 1 cibule, 10 dkg slaniny, 1 kyselá okurka, 15 dkg uzeného masa, 1 na tvrdo uvařené vejce, 1 lžička kaparů, 2 - 3 hříbky nebo jiné houby, kudrnatá petrželka, sůl, 1 lžička mleté papriky
Na nádivku velmi drobně nakrájíme cibuli, slaninu, kyselou okurku, uzené maso, uvařené vejce, kapary, houby a kudrnatou petrželku, osolíme a okořeníme mletou paprikou. Maso opatrně rozřízneme na velký plát, lehce naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, naplníme nádivkou, zarolujeme a ovážeme nití. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozškvaříme ji, vsypeme drobně nakrájenou cibuli a kostičky celeru, lehce osmahneme a přendáme do pekáče. Na celer položíme roládu, přidáme koření a za občasného podlévání pečeme do měkka. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a červeným vínem, necháme krátce povařit a přecedíme. Dosolíme a okyselíme citrónovou šťávou. Z rolády odmotáme nitě, nakrájíme ji na plátky a přendáme na vyhřáté talíře. Přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží a kompotem.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist