Husarská roláda

1,5 kg vepřové kýty, olej, sůl, pepř, 10 dkg slaniny, 1 větší cibule, 1/2 celeru, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 1 dcl červeného vína, citrónová šťáva
Na nádivku: 1 cibule, 10 dkg slaniny, 1 kyselá okurka, 15 dkg uzeného masa, 1 na tvrdo uvařené vejce, 1 lžička kaparů, 2 - 3 hříbky nebo jiné houby, kudrnatá petrželka, sůl, 1 lžička mleté papriky
Na nádivku velmi drobně nakrájíme cibuli, slaninu, kyselou okurku, uzené maso, uvařené vejce, kapary, houby a kudrnatou petrželku, osolíme a okořeníme mletou paprikou. Maso opatrně rozřízneme na velký plát, lehce naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, naplníme nádivkou, zarolujeme a ovážeme nití. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozškvaříme ji, vsypeme drobně nakrájenou cibuli a kostičky celeru, lehce osmahneme a přendáme do pekáče. Na celer položíme roládu, přidáme koření a za občasného podlévání pečeme do měkka. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a červeným vínem, necháme krátce povařit a přecedíme. Dosolíme a okyselíme citrónovou šťávou. Z rolády odmotáme nitě, nakrájíme ji na plátky a přendáme na vyhřáté talíře. Přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží a kompotem.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist