Zásadní prvek s mnoha mystickými vlastnostmi nejen v severské mytologii na straně jedné a stálice našich vánočních trhů, v prokřehlých rukou ohřátá v plastovém kelímku, na straně druhé.
Nejspíš jeden z prvních fermentovaných alkoholických nápojů lidské historie, jehož výroba snad dokonce předchází zemědělské éře a systematickému obdělávání půdy, zároveň však v široké nabídce vína, piva, destilátů a různých likérů z celé planety dnes trochu na okraji zájmu.
Tím vším je medové víno, medovina. V zemích střední a východní Evropy, Česko nevyjímaje, je přece jen popularita nápoje o něco vyšší a objevují se i noví zajímaví producenti; jistou renesanci zájmu zažívají též medoviny menších producentů v USA a dalších zemích. Tito výrobci se snaží připravit nejen klasickou podobu nápoje, ale podobně jako u současné vlny rukodělných svérázných piv hledají hranice, za které lze medovinu posunout a nově ji definovat v prostředí 21. století.
Ještě na vás čeká 80 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.