Na jižním Manhattanu se přede dveřmi pekárny tísní řada Newyorčanů i turistů, čekají ve frontě na chleba, který stojí v přepočtu i dvě stě korun. "Sullivan Street Bakery je moje srdeční záležitost," říká Martina Kornfeilová nad fotkami populární pekárny v denících Wall Street Journal, Washington Post a New York Times. Křehká tmavovláska dokáže ocenit exkluzivní kvalitu chleba, ale do srdce se jí Sullivan Street Bakery vkradla jinak - použitou technologií pečení. Několikatunové pece s celým příslušenstvím totiž na Manhattan doputovaly z jihomoravské Čejče, z rodinného podniku jejího otce a strýce.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se