Rodina Poštulkova si ocenění v soutěži o Živnostníka roku Olomouckého kraje odnesla už před pěti lety. Výrobci slaných dortů, šátečků a kremrolí z listového těsta s tvarůžkovou náplní byli letos oceněni znovu, tentokrát ale díky zápalu pro podnikání u Blanky Poštůlkové, která po dokončení studií nedávno převzala v rodinné firmě vedoucí roli.
"Spolu s rodiči jsme spojili náš vztah k místu, odkud pocházíme, s vášní k dobrému jídlu a nápad byl na světě. Krátce před mojí maturitou jsme začali péct tvarůžkové moučníky a připravovat tvarůžkové bramboráčky," vzpomíná Blanka Poštulková na začátky originálního byznysu, který se zrodil stejně jako slovutné "tvargle" v Lošticích u Olomouce. "Babička dodnes pomáhá s pečením, dědeček louská ořechy, teta je ve výrobě a moje sestra se zabývá marketingem. Já jsem se ještě při studiu univerzity postarala o otevření Tvarůžkové cukrárny v historickém centru Olomouce," popisuje mladá podnikatelka.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.