Na více než sto stupňů zahřátý sirup pomalu vtéká do míchačky, kde se pojí s mandlemi, arašídy a kešu oříšky. Vzniklá směs pokračuje přes válce, které ji stlačí, na několik metrů dlouhý pás, až dorazí do místa, kde ji zespodu obalí čokoláda. Následuje pár vteřin ve chladicím tunelu a pak ořez ze všech stran. Hotovou tyčinku ještě zkontroluje pracovnice, rentgen, a pokud vyhovuje gramáží i složením, může dostat obal a zamířit na pulty obchodů.
Ořechových, ovesných i bezlepkových tyčinek v Hrdlech na Litoměřicku Emco každoročně vyrobí na 30 milionů kusů. Hlavním byznysem ale pro podnik zůstává to, čím se proslavil – müsli. „Každé druhé prodané müsli v Česku je Emco,“ pochvaluje si šéf rodinného podniku Martin Jahoda.
Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.