Maso nemusí být nejdražší surovinou, kterou v restauraci na talíři dostanete, ale mělo by být z chovu, kde o zvířata pečují eticky,“ říká Ondřej Panoš, šéfkuchař flexitariánské restaurace Spojka Karlín, jehož kuchyně hostům nabízí mimo pokrmy s masem také velké množství plnohodnotných bezmasých jídel.

Zbývá vám ještě 90 % článku

Co se dočtete dál

  • Co je flexitariánství?
  • Jak má vypadat jídlo v moderní restauraci?
  • Má být jídlo bez masa levnější, nebo je to předsudek?
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Zajímají vás další kvalitní články z Hospodářských novin? Výběr těch nejúspěšnějších posíláme každý všední den večer v našem newsletteru 7 v SEDM, který si můžete zdarma přihlásit.