Ten den ráno mi volala, jestli domluvené místo nezměníme. Nebude v malém bistru na rozhovor příliš hluk? Zůstaly jsme ale u jejího původního výběru a nelitovaly jsme. Nejenže jsme dlouhý stůl v zadní části podniku měly jen pro sebe, ale též se ukázalo, že pražské Maso a kobliha je jejím srdcovým podnikem (včera získal michelinské doporučení Bib Gourmand). S britským majitelem Paulem Dayem se dlouho zná, neboť její syn pracoval v advokátní kanceláři společně s šéfkuchařovou manželkou. Tedy předtím, než odešla a začala svému muži pomáhat s restaurací Sansho, bistrem Maso a kobliha a s řeznictvím Real Meat Society.

"Když otvírali Sansho, byli jsme jedni z těch, kteří testovali chystaná jídla. Sama maso miluji, vegetariána ze mě nikdo neudělá. Líbí se mi jejich přístup, využijí každou část zvířete," říká investorka Marta Nováková hned, jak dosedne na masivní dřevěnou lavici.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se