Chutě Čechů se vracejí k těm prvorepublikovým, alespoň co se uzenin týče. Stejně jako tehdy i dnes lidé vyhledávají párky, paštiky nebo šunky se základním kořením, které podtrhne chuť masa. Rodina Váhalových z Hustopečí nad Bečvou může srovnávat. Je už třetí generací, která vede uzenářství, jež nyní dodává masné výrobky nejen do celého Česka, ale i do několika zahraničních řetězců.
"Tradiční je Váhalova slanina a paštiky, dnes jich máme celou škálu," mluví o navázání na historii Ladislav Denk, jeden z jednatelů společnosti. Do rodiny se vystudovaný ekonom dopravy přiženil, vzal si vnučku zakladatele. "Moje žena je v dozorčí radě, takže pokud se doma neshodneme, může navrhnout mé odvolání," říká s nadsázkou Denk.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.