Dvě několikametrové vidličky zapíchnuté do ohromné hroudy sýru symbolicky vítají návštěvníky jednoho z největších potravinářských veletrhů v Evropě. Berlínský Grüne Woche je velkým stolem přeplněným jídlem. A i pro české potravináře, kteří uvažují o vstupu na německý trh, je jedinečným místem, kde mohou otestovat chutě tisíců návštěvníků.
"Němci nechtějí paštiky z vepřového nebo vnitřností, kupují zvěřinu nebo opeřence," vysvětluje účastník veletrhu Tomáš Babinec, který je jednatelem výrobce paštik Čongrády.
Vstupenkou na talíře Němců jsou i výrobky v biokvalitě nebo bez lepku. "Všichni obchodníci ze západní Evropy o tom mluví, vizitky si s námi vymění jen v případě, že to vyrábíme," uvádí Tomáš Richtr ze společnosti Ekofrukt Slaný. Ta vyrábí sušené ovoce nebo müsli tyčinky.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.