Výrobci české varianty rumu mají před sebou šest měsíců nejistoty. Během nich se dozvědí, zda musí změnit recepturu na výrobu "tuzemáku". Jedna ze složek rumového aroma, které nápoji dodává charakteristickou vůni a chuť, může být podle analýzy Evropského úřadu pro bezpečnost potravin zdravotně závadná.
Výrobci se však už nyní připravují na možnost, že látku nebudou moci používat. Podle Unie výrobců a dovozců lihovin mohou firmy aroma využívat do druhé poloviny dubna příštího roku. "Bohužel máme informace, že veškeré aktivity směřují k zákazu používání rumového éteru od jara příštího roku," potvrzuje Pavel Kadlec, generální ředitel společnosti Palírna u Zeleného stromu. Firma prodává český rum pod řadou Hanácká.
Ještě na vás čeká 80 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.