Cena cukru je nejnižší za posledních osm let. Zatímco spotřebitelé mají radost, cukrovary už ne. Loni na podzim po půl století v Evropě padly kvóty, které omezovaly výrobu a prodej sladidla. Nyní je cukru na trhu přebytek a výrobci zlevňují.

"Opakuje se to, co nastalo například po konci regulací u mléka, kdy okamžitě po pádu kvót ceny zkolabovaly," připodobňuje Oldřich Reinbergr, ředitel největšího tuzemského cukrovaru Tereos TTD, jenž má provozy ve středočeské Dobrovici.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se