Ani ne před měsícem dosáhl španělský kuchař Dani García životního úspěchu. Po dvaceti letech snažení se mu podařilo pro jeho restauraci v jihošpanělské Marbelle získat vůbec nejvyšší ocenění − třetí michelinskou hvězdičku. Teď ale své příznivce i zaměstnance překvapil nečekanou zprávou. Restauraci, jež nese jeho jméno, příští rok zavře: "Poté co jsem dostal třetí hvězdičku, jsem shromáždil svůj tým a řekl jsem jim, že rok 2019 bude naším posledním."
Na vaření ale ani poté García nezanevře. Jak se svěřil v rozhovoru pro španělský deník La Vanguardia, už tři roky zvažoval, že místo této restaurace vybuduje jinou.
A sen si teď splní. "Bude to steak house, kde budeme prodávat hamburgery s naší novou značkou." V nabídce budou dostupnější jídla, než která vaří nyní. Jejich cena se bude podle Garcíových slov pohybovat v rozmezí od 15 do 20 eur, tedy zhruba 400 až 520 korun. Doposud si ve své restauraci za menu účtuje zhruba desetkrát více.
Co se dočtete dál
- V placené části se dozvíte:
- Co kuchaři jeho kritici vyčítají?
- Jak své rozhodnutí Španěl vysvětluje?
- Co vedlo k vrácení michelinské hvězdičky jiného kuchaře z Francie?
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.