Ani ne před měsícem dosáhl španělský kuchař Dani García životního úspěchu. Po dvaceti letech snažení se mu podařilo pro jeho restauraci v jihošpanělské Marbelle získat vůbec nejvyšší ocenění − třetí michelinskou hvězdičku. Teď ale své příznivce i zaměstnance překvapil nečekanou zprávou. Restauraci, jež nese jeho jméno, příští rok zavře: "Poté co jsem dostal třetí hvězdičku, jsem shromáždil svůj tým a řekl jsem jim, že rok 2019 bude naším posledním."

Na vaření ale ani poté García nezanevře. Jak se svěřil v rozhovoru pro španělský deník La Vanguardia, už tři roky zvažoval, že místo této restaurace vybuduje jinou.

A sen si teď splní. "Bude to steak house, kde budeme prodávat hamburgery s naší novou značkou." V nabídce budou dostupnější jídla, než která vaří nyní. Jejich cena se bude podle Garcíových slov pohybovat v rozmezí od 15 do 20 eur, tedy zhruba 400 až 520 korun. Doposud si ve své restauraci za menu účtuje zhruba desetkrát více.

Zbývá vám ještě 70 % článku

Co se dočtete dál

  • V placené části se dozvíte:
  • Co kuchaři jeho kritici vyčítají?
  • Jak své rozhodnutí Španěl vysvětluje?
  • Co vedlo k vrácení michelinské hvězdičky jiného kuchaře z Francie?
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se