Přemysl Forejt popíchnul síť rychlého občerstvení McDonald’s na Instagramu a je z toho tříletá spolupráce. Šéfkuchař olomoucké restaurace Entrée, která se soustřeďuje na neotřelou kuchyni i prostředí, bude v řetězci kontrolorem kvality. 

„Nedávno jsem pro vás mapoval nejlepší snídaně v Olomouci. Udělal jsem si i zastávku v McDonald’s, protože jsem chtěl zjistit, proč jsou ty jejich hranolky tak dobrý,“ začal příspěvek na sociální síti Forejt s tím, že mu fastfood nabídl, ať se jde podívat nejen do zákulisí přípravy hranolek, ale i na všechny jejich výrobní procesy. „A tak jsem se z ničeho nic stal kontrolorem kvality pro ‚Mekáč‘,“ dodal Forejt, který je známý také z televizní soutěže Masterchef, v níž se hledá nejlepší amatérský kuchař. 

Během dlouhodobé spolupráce bude Forejt prověřovat suroviny, výrobní procesy a dodavatele. „Vezmu vás přímo ke zdroji a zodpovím poctivě vše, co bude třeba. Klidně kvůli vám půjdu i na pastvu a do pole a zmapuji celou cestu surovin odtud až k vám na tác,“ uvedl na Instagramu. 

Zárodek spolupráce vznikl v době, kdy Forejt po Olomouci během února testoval místní snídaně v několika podnicích. Šéfkuchař se netají tím, že ač se soustřeďuje na zážitkovou gastronomii, do fastfoodu chodí. Stavil se proto také v McDonald’s, kde polemizoval nad hranolky a na sítích se zeptal, co stojí za tím, že chutnají všude stejně.  

„Přemkovo pošťouchnutí nás překvapilo a zároveň pobavilo. Říkali jsme si, jak jej přesvědčit, že naše hranolky jsou opravdu jen z brambor? Došli jsme k jedinému možnému závěru – vše mu osobně vysvětlit a ukázat,“ uvedla Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace McDonald’s pro Česko a Slovensko.

Forejt se má v průběhu spolupráce v první řadě zaměřit na dodavatele a suroviny, jako jsou brambory, a dále má jít o přípravu burgerů. Práci pro fastfood budou fanoušci sledovat především na sociálních sítích. Jeho úkolem má být podle prohlášení českého zastoupení McDonald’s zvýšení vnímání kvality všech surovin a produktů v očích veřejnosti prostřednictvím osobních zkušeností. 

„Jsem hrozně zvědavý. Těším se, že vše uvidím na vlastní oči, budu mluvit s dodavateli, odborníky i zaměstnanci z restaurací. McDonald’s je pojem a mě samotného zajímá, jak má nastavené a propracované procesy, z čeho své jídlo, jehož i já sám jsem fanoušek, připravuje, navíc v tak extrémním tempu,“ říká Forejt.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist