Vejce a cukr a možná ještě paprika se nyní, kdy potraviny zdražují rekordním tempem, staly spotřebitelským ekvivalentem kaviáru. Tedy něčeho nedostupného, na co si člověk musí našetřit, aby si to mohl dovolit. Jen vejce podle údajů Českého statistického úřadu stojí dvakrát víc než loni.

Drahé i nedostupné potraviny ale nejsou specifikem jen České republiky. Jenže každý stát si hledá vlastní cestu, jak problém vyřešit.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Baví vás číst názory chytrých lidí? Odebírejte newsletter Týden v komentářích, kde najdete výběr toho nejlepšího. Pečlivě ho pro vás každý týden sestavuje Jan Kubita a kromě jiných píší Petr Honzejk, Julie Hrstková, Martin Ehl a Luděk Vainert.