Na zasněženém parkovišti u lanovky Hromovka se v půlce března volné místo hledá těžko. Lyžařská sezona v nejznámějším středisku vrcholí. Kombinace jarních prázdnin několika pražských částí a výtečných sněhových podmínek přitáhla do Špindlerova Mlýna konečně davy návštěvníků.

Jen v bistru Gazela, které se nachází v dolní části červené sjezdovky Hromovka, to vůbec nepoznáte. V dřevem obloženém bílo-modrém stanu s občerstvením, který je přístavbou jedné z Tabulových bud, není nikdo. „Občas to sem někomu ujede, ale jinak je tu mrtvo,“ procedí smířeně obsluha. Stará červená sjezdovka na Hromovce přitom v posledních letech patřila mezi nejoblíbenější zdejší svahy a málokterý podnik v areálu má tak dobré místo přímo na sjezdové trati jako Gazela. V čem je tedy problém?

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Chcete vědět, co se děje v české a světové ekonomice? Co si o aktuálních trendech myslí lidé z byznysu, majitelé firem a jejich šéfové? Každý týden v pátek vám naši top autoři přinášejí výběr toho nejlepšího a pohled z byznysové strany. Odebírejte Byznys newsletter.