Kamil Möller začal s podnikáním před čtyřmi lety, když chtěl být svým vlastním pánem. Jeho restaurace v Jaroměři-Josefově je specifická tím, že menu není definitivní, ale zákazník si sám určí, co vlastně chce.

"Název jídelny vznikl podle mého jména, v této jídelně je vše podle mě. Já ručím, vařím, nakupuji, rozvážím, píšu jídelní lístky a právě v tom si myslím, že jsem specifický," říká Kamil Möller.

Jídelnu odlišují od konkurence nápady jejího majitele. V Mő Lidové jídelně si návštěvník určuje cenu jídla sám. Pokud je nespokojen s kvalitou a množstvím, tak si sám určí, kolik je za dané menu ochoten zaplatit. Další zajímavostí je ekologický rozvoz jídel rikšou, rozvoz menu důchodcům zdarma a cyklisté mohou s kolem až do restaurace.

"Můj poslední nápad je snídaně do postele. Zákazník zatelefonuje a my mu splníme jakékoliv přání. Od klasické snídaně až po snídani na vidličku, každá má nejméně tři chody a rozvážíme je od sedmi hodin. Už jsem měl i objednávku z Hradce Králové," říká šéf Mő Lidové jídelny.

Snem podnikatele je vybudovat více poboček lidových jídelen s klasickými hotovými jídly. "Věřím, že lidi na ně přijdou, protože budou kvalitní, rychlá a já se za ně zaručím svým jménem. Díky naší technologii jsme snížili obsah tuků při přípravě menu o 90 procent. Jsme schopni dodávat naše výrobky až na Moravu," tvrdí Möller.

Kamil Möller vaří a rozváží jídlo.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist