Kamil Möller začal s podnikáním před čtyřmi lety, když chtěl být svým vlastním pánem. Jeho restaurace v Jaroměři-Josefově je specifická tím, že menu není definitivní, ale zákazník si sám určí, co vlastně chce.
"Název jídelny vznikl podle mého jména, v této jídelně je vše podle mě. Já ručím, vařím, nakupuji, rozvážím, píšu jídelní lístky a právě v tom si myslím, že jsem specifický," říká Kamil Möller.
Jídelnu odlišují od konkurence nápady jejího majitele. V Mő Lidové jídelně si návštěvník určuje cenu jídla sám. Pokud je nespokojen s kvalitou a množstvím, tak si sám určí, kolik je za dané menu ochoten zaplatit. Další zajímavostí je ekologický rozvoz jídel rikšou, rozvoz menu důchodcům zdarma a cyklisté mohou s kolem až do restaurace.
"Můj poslední nápad je snídaně do postele. Zákazník zatelefonuje a my mu splníme jakékoliv přání. Od klasické snídaně až po snídani na vidličku, každá má nejméně tři chody a rozvážíme je od sedmi hodin. Už jsem měl i objednávku z Hradce Králové," říká šéf Mő Lidové jídelny.
Snem podnikatele je vybudovat více poboček lidových jídelen s klasickými hotovými jídly. "Věřím, že lidi na ně přijdou, protože budou kvalitní, rychlá a já se za ně zaručím svým jménem. Díky naší technologii jsme snížili obsah tuků při přípravě menu o 90 procent. Jsme schopni dodávat naše výrobky až na Moravu," tvrdí Möller.
Kamil Möller vaří a rozváží jídlo.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist