Tu vášeň odstartovala překvapivě střední škola. Během studia na francouzském gymnáziu absolvoval Jan Čupa v zemi galského kohouta několik pobytů, naučil se francouzsky a… podlehl místní kuchyni. "Někdo šneky nebo foie gras nemusí, já je můžu. Hodně," usmívá se manažer a usedá k rohovému stolu v dejvické restauraci Argument. Už pár let sem chodí právě na francouzské speciality, na které se zdejší šéfkuchař František Maděra zaměřuje. Vzpomíná, jak se tu jednou nemohl nabažit vaječných těstovin s lanýžem a zašel si na ně třikrát během dvou týdnů.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se