Minulý týden vyhlásila britská mediální společnost William Reed Business Media svůj letošní žebříček The World’s 50 Best Restaurants. Přes tisíc šéfkuchařů, restauratérů, gurmánů, influencerů, kulinářských kritiků a dalších expertů dává každoročně hlavy dohromady a na základě kombinované zkušenosti vytváří jakýsi barometr světových gastronomických trendů. Letošní nejlepší restaurací na světě se stala kodaňská Geranium šéfkuchaře Rasmuse Kofoeda, která už loni šlapala z druhého místa na paty proslulé Nomě rovněž z Kodaně. Ta se tentokrát zaslouženě přesunula do síně slávy, seznamu „Nejlepších z nejlepších“. Poprvé se na špičku probojoval i jihoamerický podnik, konkrétně restaurace Central v Limě, a bronzovou medaili si odneslo Disfrutar, kterému v oblíbené kulinářské destinaci Barceloně šéfuje trojice bývalých kuchařů z legendárního El Bulli.
Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.