Minulý týden vyhlásila britská mediální společnost William Reed Business Media svůj letošní žebříček The World’s 50 Best Restaurants. Přes tisíc šéfkuchařů, restauratérů, gurmánů, influencerů, kulinářských kritiků a dalších expertů dává každoročně hlavy dohromady a na základě kombinované zkušenosti vytváří jakýsi barometr světových gastronomických trendů. Letošní nejlepší restaurací na světě se stala kodaňská Geranium šéfkuchaře Rasmuse Kofoeda, která už loni šlapala z druhého místa na paty proslulé Nomě rovněž z Kodaně. Ta se tentokrát zaslouženě přesunula do síně slávy, seznamu „Nejlepších z nejlepších“. Poprvé se na špičku probojoval i jihoamerický podnik, konkrétně restaurace Central v Limě, a bronzovou medaili si odneslo Disfrutar, kterému v oblíbené kulinářské destinaci Barceloně šéfuje trojice bývalých kuchařů z legendárního El Bulli.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.