Minulý týden vyhlásila britská mediální společnost William Reed Business Media svůj letošní žebříček The World’s 50 Best Restaurants. Přes tisíc šéfkuchařů, restauratérů, gurmánů, influencerů, kulinářských kritiků a dalších expertů dává každoročně hlavy dohromady a na základě kombinované zkušenosti vytváří jakýsi barometr světových gastronomických trendů. Letošní nejlepší restaurací na světě se stala kodaňská Geranium šéfkuchaře Rasmuse Kofoeda, která už loni šlapala z druhého místa na paty proslulé Nomě rovněž z Kodaně. Ta se tentokrát zaslouženě přesunula do síně slávy, seznamu „Nejlepších z nejlepších“. Poprvé se na špičku probojoval i jihoamerický podnik, konkrétně restaurace Central v Limě, a bronzovou medaili si odneslo Disfrutar, kterému v oblíbené kulinářské destinaci Barceloně šéfuje trojice bývalých kuchařů z legendárního El Bulli.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.