Spotřeba masa v Česku každoročně stoupá, firmám ale podle odhadů odborníků chybí více než tisíc řezníků, kteří umí maso v provozech naporcovat. Nahradit je mohou například Mongolové. Právě je chce do Česka přivézt firma Kostelecké uzeniny patřící do koncernu Agrofert. Ta si zatím mezi stovkami zájemců vybrala 22 lidí a nyní řeší, jak je dostat do Česka.

"Potřebujeme je na různé pozice v našich výrobních závodech, a to jak v provozech na zpracování masa, tak v provozech na výrobu uzenin," uvádí Jan Pavlů, mluvčí Agrofertu, největšího potravinářského podniku v Česku.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se