Spotřeba masa v Česku každoročně stoupá, firmám ale podle odhadů odborníků chybí více než tisíc řezníků, kteří umí maso v provozech naporcovat. Nahradit je mohou například Mongolové. Právě je chce do Česka přivézt firma Kostelecké uzeniny patřící do koncernu Agrofert. Ta si zatím mezi stovkami zájemců vybrala 22 lidí a nyní řeší, jak je dostat do Česka.

"Potřebujeme je na různé pozice v našich výrobních závodech, a to jak v provozech na zpracování masa, tak v provozech na výrobu uzenin," uvádí Jan Pavlů, mluvčí Agrofertu, největšího potravinářského podniku v Česku.

Zbývá vám ještě 90 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se