Spotřeba masa v Česku každoročně stoupá, firmám ale podle odhadů odborníků chybí více než tisíc řezníků, kteří umí maso v provozech naporcovat. Nahradit je mohou například Mongolové. Právě je chce do Česka přivézt firma Kostelecké uzeniny patřící do koncernu Agrofert. Ta si zatím mezi stovkami zájemců vybrala 22 lidí a nyní řeší, jak je dostat do Česka.
"Potřebujeme je na různé pozice v našich výrobních závodech, a to jak v provozech na zpracování masa, tak v provozech na výrobu uzenin," uvádí Jan Pavlů, mluvčí Agrofertu, největšího potravinářského podniku v Česku.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.