Chová krávy, vaří pivo, obstarává catering pro fotbalisty Viktorie Plzeň, má food truck. A na počátku letošního roku navíc otevřel pivní bistro a první evropský hotel, který má na každém pokoji vlastní výčep. Podnikatel Radovan Sochor má byznys rozkročený do všech možných směrů. I to mu pomohlo překonat všechny překážky, které na něj období pandemie nachystalo. A navíc během ní dokázal spustit dva nové projekty. Oba mají společného jmenovatele – krávu.
V gastronomii se Sochor díky rodinné tradici pohybuje už od puberty. Podnikat začal v patnácti letech, kdy mu jeho otec pronajal restauraci. Další čtyři roky byl součástí rodinného byznysu v restauraci v Nepomuku. Jeho rodina zároveň v roce 1996 odkoupila licenci na provozování známých restaurací Švejk. Tehdy šlo o první ryze českou gastronomickou franšízu. A dvě z nich nyní spravuje i jednatřicetiletý živnostník, který své podnikání nejčastěji popisuje s přídomkem rodinné. A jelikož chová a následně bourá krávy, své projekty podle nich pojmenovává. Na pivo si tak zajdete třeba do nepomuckého pivovaru Zlatá kráva, jídlo si objednáte ve food trucku Pojízdná kráva a na obojí pak do bistra Zlatá kráva Bandaska v centru Plzně.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.